ο χώρος

Μεγέθυνση Γραμματοσειράς   Σμίκρυνση Γραμματοσειράς

Το δίχως ωμέγα είναι ένας τόπος με αίσθηση κοινότητας, που σέβεται όσους εργάζονται και δημιουργούν σε αυτόν. Δραστηριοποιείται σε δυο χώρους που επικοινωνούν και συνυπάρχουν. Οι λειτουργίες των χώρων οργανώνονται με εύπλαστα χωρίσματα (πανιά, κουρτίνες) και μεταμορφώνονται με συμβολικές και λειτουργικές παρεμβάσεις, προδιαθέτοντας, εκπλήσσοντας και μαγεύοντας τους παίκτες. Ο χώρος γίνεται προσωπικός, δημιουργεί άνεση και ασφάλεια και οι παίκτες απολαμβάνουν τα χωρίσματα που δημιουργούνται ως μίνι σαλόνια για δράσεις Θεατρικού Παιχνιδιού, κρύψιμο, ανάγνωση και αθόρυβη εργασία, παρουσίαση βιβλίων και συζητήσεων, εγκαταστάσεων, παιχνίδια με χαρτί, ύφασμα, πηλό και ψάξιμο στο petite vestiaire (μικρό βεστιάριο) για εικαστικές και σκηνογραφικές προσεγγίσεις.

Ένα Θεατρικό Παιχνίδι μπορεί να καταλήξει σε εικαστική δημιουργία καθώς και μια εικαστική δημιουργία μπορεί να αποτελέσει το αρχικό ερέθισμα για ένα Θεατρικό Παιχνίδι. Όλα τα αντικείμενα που βρίσκονται στον χώρο είναι διαθέσιμα για χρήση στα εργαστήρια. Ό, τι είναι να μην χρησιμοποιηθεί είναι αποθηκευμένο. Ο χώρος του δίχως ωμέγα δεν είναι τα αντικείμενα αλλά η ανθρωποκεντρική ποιότητα, το συναίσθημα και η αίσθηση του να ανήκουμε κάπου. Οι παίκτες που βιώνουν το δίχως ωμέγα δημιουργούν τη δική τους σχέση με τον χώρο και τον αξιοποιούν σε πολλά επίπεδα.

Αναπτύξαμε ένα οπτικοακουστικό σύστημα με μελετημένο ήχο, εικόνα και φως θέλοντας να πειραματιστούμε και να αναζητήσουμε συνδυασμούς μορφών έκφρασης. Ο ήχος ως δημιουργική ακρόαση είναι ένα από τα βασικά ερεθίσματα στο Θεατρικό Παιχνίδι και χρησιμοποιείται για την καλύτερη σωματική οργάνωση, την ενίσχυση της αφαιρετικής σκέψης και της χωροσωματικής έκφρασης.

Φροντίζουμε να προσφέρουμε τσάι, φρέσκα φρούτα, χυμούς και σπιτικές μαρμελάδες, ώστε οι παίκτες ολοκληρώνοντας το εργαστήρι τους να μπορούν να δημιουργήσουν και να απολαύσουν ένα μικρό γεύμα ενέργειας.

Επιλέξαμε έναν χώρο που να έχει άμεση πρόσβαση στην πλατεία, στους γύρω ιστορικούς χώρους και το ποτάμι για δράσεις στο αστικό, ιστορικό και φυσικό περιβάλλον.

^