Workshops

TRANSFORMATION - Ομαδική Δράση Μετασχηματισμού

TRANSFORMATION - Ομαδική Δράση ΜετασχηματισμούΗμερομηνία 21-07-2017
Μεγέθυνση Γραμματοσειράς   Σμίκρυνση Γραμματοσειράς

Workshop 22.23.24 / 9 /2017 : Απόπειρα μετασχηματισμού με στόχο την ενεργοποίηση δημιουργικών ικανοτήτων και εναλλακτικών τρόπων σκέψης για τα στοιχεία κωμικό-τραγικό.

Οι συμμετέχοντες θα πειραματιστούν ανάμεσα στα όρια της ατομικής έκφρασης και της συλλογικής απόκρισης. Μέσα από μια ποικιλία τεχνικών και ιδεών θα αποπειραθούν να αναπτύξουν τη δύναμη, την ευκινησία και την επιδεξιότητα του μετασχηματισμού. Θέτοντας σε λειτουργία ένα σύστημα συνθετικών αποκωδικοποιήσεων.  

Σε όλη τη διάρκεια της διαδικασίας θα υπάρχει ανατροφοδότηση. Στο πρώτο μέρος θα πραγματοποιηθεί ανάπτυξη τεχνικών. Στο δεύτερο μέρος οι δημιουργημένες δομές θα χρησιμοποιηθούν ως υλικό για δημιουργικούς αυτοσχεδιασμούς. Στην τρίτη φάση του εργαστηρίου και μέσα από μια κοινή διαδικασία οι συμμετέχοντες θα συνθέσουν τους αυτοσχεδιασμούς και θα οδηγηθούν σε ένα σκηνικό αποτέλεσμα. Η συνέχεια αφορά στην απευθείας παρουσίαση της όλης διαδικασίας σε κοινό στους χώρους του δίχως ωμέγα.

Το εργαστήρι ξεκινά το απόγευμα της Παρασκευής 22.9 και ολοκληρώνεται το βράδυ της Κυριακής 24.9. Αναλυτικό πρόγραμμα θα αποσταλεί στους συμμετέχοντες κατά την εγγραφή τους στο εργαστήρι.

Οι συμμετέχοντες θα εισαχθούν:

  • Αφροδίτη Παρζακώνη, θέατρο
  • Γιάννης Βασιλάκης, φωτογραφία – αρχιτεκτονική
  • Νικόλας Δημηνάκης, μουσική – beatbox

Το workshop απευθύνεται σε επαγγελματίες και ερασιτέχνες ηθοποιούς, εμψυχωτές Θεατρικού Παιχνιδιού, μουσικούς, χορευτές, φωτογράφους, performers, εκπαιδευτικούς, ψυχολόγους και είναι ανοιχτό σε όλους όσους επιθυμούν να εμβαθύνουν πρακτικά στον εαυτό τους. Δεν απαιτείται προηγούμενη εμπειρία.

Περιορισμένος αριθμός συμμετεχόντων. Κόστος συμμετοχής 80 ευρώ.

Θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής. 

Διαβάστε τις αναλυτικές πληροφορίες

 

Όσοι ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν το εργαστήρι, παρακαλούνται να συμπληρώσουν
την αίτηση συμμετοχής και να την στείλουν στο e-mail [email protected]

 

 

 

Αφροδίτη Παρζακώνη

Η Αφροδίτη Παρζακώνη είναι Animator and Drama Expert, γεννήθηκε στην Αθήνα όπου και συνεχίζει να μεγαλώνει και να αναπνέει. Ανιχνεύσεις – Γνώσεις:  Κ.Α.Σ.Ε  Κέντρο Ανθρωπιστικών Σπουδών και Ερευνών, Τμήμα Νηπιαγωγικής, Τμήμα Ειδικής Αγωγής, 3ετές Εργαστήρι Παιδαγωγικής Θεάτρου-Θεατρικού Παιχνιδιού “Θέατρο της Ημέρας”. Σεμινάρια: Θεατρικό Παιχνίδι και Ψυχόδραμα, Δραματοθεραπεία, Η Αίσθηση των 5 Αισθήσεων, Το Θεατρικό Παιχνίδι στην Εκπαιδευτική Διαδικασία, Το Θεατρικό Παιχνίδι στην Αισθητική Αγωγή, Μεταπτυχιακοί κύκλοι Παιδαγωγικής Θεάτρου-Θ. Επαγγελματική Εμπειρία: Καθηγήτρια – Βασική Εμψυχώτρια στο 3ετές Εργαστήρι Παιδαγωγικής Θεάτρου -Θεατρικού Παχνιδιού από το 2004 έως και σήμερα. Υπεύθυνη τμήματος Παιδαγωγικών / Καθηγήτρια στο τμήμα Δημοσιογραφίας και τμήμα Βρεφονηπιοκόμων στο ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ ΑΘΗΝΑΣ από το 2014 έως και σήμερα. Βασική Εμψυχώτρια – Σκηνοθέτις : Θεατρική Ομάδα “Άπλετοι Κήποι” του Πολιτιστικού Συλλόγου Άνω Αμπελοκήπων από το 2001 έως και σήμερα, Εργαστήρι Έκφρασης και Επικοινωνίας από το 2001 έως και σήμερα, Θεατρικό Εργαστήρι Πολιτιστικού Συλλόγου Άνω Αμπελοκήπων από το 2012 έως και σήμερα, Εργαστήρι Θεατρικού Παιχνιδιού για Ενήλικες “Δια του Θεάτρου” Σύλλογος Θ.Π Πάτρας από το 1999 έως και σήμερα. Συνεργασίες: Sub.Urban Images & Soundscapes - UNICEF –  Ένωση Ελλήνων Φυσικών – Θεατρικές Ομάδες Πανεπιστημίου Αθηνών – ‘”Παιδί και Νέοι Γονείς” ΑΝΤ1, Δ.Ο.Π.Α.Π  Δήμου Παπάγου-Χολαργού, 1ο Δημόσιο ΙΕΚ ΠΑΤΡΑΣ, Πανελλήνιο Δίκτυο στην Εκπαίδευση, Επιμόρφωση Ενηλίκων / Εκπαιδευτικών σε διάφορα προγράμματα – τομείς του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού

 

Γιάννης Βασιλάκης

Γιάννης Βασιλάκης

Ο Γιάννης Βασιλάκης κατάγεται από τη Σητεία και ζει στη Λάρισα . Είναι Αρχιτέκτονας με σπουδές στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και στο La Sapienza - Università di Roma. Παράλληλα σπούδασε φωτογραφία στο φωτογραφικό κέντρο Stereosis όπου είχε την ευκαιρία να εξερευνήσει όλες τις πτυχές της φωτογραφίας, από τις τεχνικές σκοτεινού θαλάμου έως την προηγμένη αισθητική και τη σημειωτική της φωτογραφίας. Είναι ο φωτογράφος του MagicGrey.com και ο δημιουργός του MagicBooth.gr. Πιστεύει ότι η φωτογραφία μπορεί να γίνει τρόπος έκφρασης και επικοινωνίας για τον καθένα μας και για τον λόγο αυτό τα τελευταία χρόνια παραδίδει μαθήματα φωτογραφίας. Αγαπάει τα ταξίδια και την επαφή με δημιουργικούς ανθρώπους και συνεργάζεται μαζί τους όπου κι αν βρίσκονται.

 

Νικόλαος Δημηνάκης

Νικόλαος Δημηνάκης

Ο Νικόλαος Δημηνάκης ασχολείται ενεργά με τη μουσική μέσω της επιστημονικής έρευνας, της συναυλιακής δραστηριότητας και της διδασκαλίας. Είναι υποψήφιος διδάκτορας του Τμήματος Μουσικών Σπουδών (Α.Π.Θ.) με επιβλέποντα καθηγητή τον Κων/νο Τσούγκρα. Η διατριβή του σχετίζεται με την ανάλυση του έργου “Nine Etudes for Saxophones in Four Books” του συνθέτη Christian Lauba. Έχει παρουσιάσει και δημοσιεύσει άρθρα του σε πρακτικά διεθνών μουσικολογικών συνεδρίων. Είναι κάτοχος πτυχίου αντίστιξης (τάξη: Κ. Τσούγκρα), καθώς και του πρώτου αναγνωρισμένου διπλώματος σαξοφώνου από το Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης (τάξη: Θ. Σωτηριάδη). Στα άμεσα ενδιαφέροντα του είναι η μελέτη της φωνητικής τεχνικής beatbox και παράλληλα η ταυτόχρονη εφαρμογή της κυρίως σε πνευστά όργανα (φλάουτο, σαξόφωνα, ντιντζερίντου, mouth harp, κ.α.). Από το 2014 έχει δημιουργήσει έναν κορμό πρωτότυπων συνθέσεων που πλέον ξεπερνούν τα είκοσι έργα. Ολοκληρώνοντας, διδάσκει από το εαρινό εξάμηνο του 2014 στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών Α.Π.Θ. (Ντιντζερίντου, Αρμονία Ι, Αρμονία ΙΙ) ενώ παράλληλα δραστηριοποιείται από το 2009 ως μόνιμος καθηγητής μουσικής στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση.

 

TRANSFORMATION - Ομαδική Δράση Μετασχηματισμού
TRANSFORMATION - Ομαδική Δράση Μετασχηματισμού
TRANSFORMATION - Ομαδική Δράση Μετασχηματισμού
TRANSFORMATION - Ομαδική Δράση Μετασχηματισμού
^